Pages Navigation Menu

Mai puternici impreuna!

Concurs Național “Romania’s EU Council Presidency Logo Competition”

Acest articol are 448 vizualizari

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va asuma, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene, un proiect de importanță majoră pentru întreaga societate, aflat în coordonarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Acest interval de vizibilitate reprezintă o oportunitate pentru promovarea țării noastre atât în anul premergător, cât şi pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene.
Dorința de a pune în valoare atuurile României va fi transpusă într-o campanie de promovare. Astfel, de la bogățiile naturale cu care este înzestrată, arătând tradițiile şi patrimoniul care dau autenticitatea şi savoarea spiritului românesc, România poate arăta nivelul de excelență şi potențialul din mai multe domenii de activitate: cercetare şi inovare, IT&C, educație, turism, producţie şi dezvoltare industrială, energie, agricultură, cultură, sport.
Astfel, se dorește valorificarea resurselor pe care le are ţara noastră: antreprenoriat; creativitate și inovare; autenticitate; mobilitate și acțiune; securitate și stabilitate; excelență și performanță; cultură și tradiție; sustenabilitate; adaptabilitate; resurse naturale. Aceste resurse sunt esențiale atât pentru România, cât și pentru Europa în ansamblul său, și au rolul de a stimula potențialul de dezvoltare al unei Românii europene, dar și al unei Europe puternice ca actor global.

Se dorește un logo reprezentativ pentru Preşedinţia României la Consiliul UE 2019. Un logo creativ, lizibil și relevant va asigura o identitate vizuală unitară a campaniei de promovare, capabil să redea dinamica modului în care aceste domenii (cercetare şi inovare, IT&C, educație, turism, producţie şi dezvoltare industrială, energie, agricultură, cultură, sport) se sprijină şi depind unul de celălalt. Urmărim ca identitatea vizuală să fie un vector de forță al campaniei de promovare.

Crearea unui logo al viitoarei Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, pornind de la domeniile de excelență alese, ne va permite confirmarea caracterului fundamental european al culturii și civilizației românești, reflectat inclusiv printr-o integrare grafică armonioasă a simbolisticii naționale și europene.

Logo-ul va consta în principal într-un ansamblu de semne grafice format dintr-un set de caractere cu rol descriptiv care reflectă istoria, cultura, tradiţiile, creativitatea, unicitatea şi apartenenţa României la valorile Europene.

Mai multe detalii despre regulament și premii pot fi regăsite pe site-ul dedicat concursului: http://ro2019.edu.ro/

Lasati un comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us

Contact LSE

  • Mesajul trimis va fi vizibil intregului comitet de conducere al organizatiei. In maximum 24 ore veti primi un raspuns.
 

Validare