Pages Navigation Menu

Mai puternici impreuna!

Departamente

IT
Coordonator administrativ Alin Preda alin.preda@lse.org.ro

(+40) 769 60 16 62

Coordonator tehnic Alexandru Corlan alexandru.corlan@lse.org.ro 

(+40) 765 17 30 68

Cele peste 20 de website-uri ale diferitelor evenimente LSE pe care le avem în mentenanță și cele alte câteva pe care le dezvoltăm, aplicațiile web, bazele de date, serviciile mail și adresele membrilor, newsletterele LSE – sunt doar câteva din principalele activități desfășurate în cadrul departamentulului IT al Ligii Studenților Electroniști.

De asemenea, anul acesta am reușit să punem bazele primului concurs de idei şi aplicaţii implementate pe o diversitate de terminale mobile cu touchscreen, de la smartphones la tablete şi pe orice sistem de operare mobil – MobilPRO – Primul concurs de inovare și mobilitate destinat elevilor și studenților. Competiţia se adresează tuturor studenţilor şi elevilor de liceu pasionaţi de dezvoltarea unor astfel de aplicaţii, iar din juriu fac parte reprezentanți ai unor mari companii IT.

Așadar, dacă ești pasionat de IT, dacă-ți dorești să dezvolți și să te dezvolți în acest domeniu, dar și să faci parte dintr-o echipă veselă și unită, vino în departamentul nostru.

 

CULTURAL

Coordonator Adriana Măgureanu adriana.magureanu@lse.org.ro 

(+40) 737 93 44 90

Scopul nostru? Să aducem un strop de culoare în orizonturi electroniste.

Dacă nu vrei să te pierzi în fundalul circuitelor, alătură-te departamentului nostru! Vom organiza împreună evenimente pentru împătimiții de muzică bună, pasionații de teatru, iubitorii de film și, în același timp, urmărim să promovăm micile talente ascunse în fiecare dintre noi.

Ținând cont că suntem cel mai numeros departament, cu siguranță îți vei face rapid o mulțime de prieteni. Fie că vom râde împreună la cele mai bune comedii la „Seara Filmului”, vom petrece serile de joi cântând la „Noaptea Chitarelor”, vom decora cantina de fiecare dată altfel pentru petrecerile tematice, sau vom oferi un Crăciun mai frumos unor copii defavorizați organizând „Spectacolul Caritabil”, cert este că ne vom distra cu toții și vom da dovadă că suntem „Mai puternici împreună!”

Noi, alături de Georgiana Roban, coordonatorul departamentului, pe care o puteti gasi la adresa georgiana.roban@lse.org.ro, te așteptăm să ni te alături acum!

IMAGINE & DESIGN

Coordonator Adrian Rădulescu adrian.radulescu@lse.org.ro

(+40)785 752 708

Responsabilitatea principală a departamentului constă în promovarea evenimentelor LSE prin intermediul afişelor, flyerelor, siteului, bannerelor de mari dimensiuni respectiv social media (Facebook);

Totodată, membrii departamentului sut cei care se asigură că studenții își vor aminti peste ani de momentele frumoase petrecute împreună prin fotografiile pe care le realizează la fiecare dintre evenimente.

Astfel, prin intermediul departamentului, membrii săi au ocazia de a se familiariza cu tehnici avansate de fotografiere, cu software-ul de editare grafică sau cu limbajele de programare web.

În acest sens, în decursul primului semestru se vor organiza cursuri de iniţiere în cele menţionate mai sus: Adobe – Photoshop, Illustrator, Lightroom, Flash, curs de tehnică fotografică şi, în funcţie de timpul rămas la dispoziţie, curs de introducere in webdesign/webdevelopment. Aceste cursuri vor fi susţinute de studenţi mai mari cu experienţă în domeniu şi vizează iniţierea noilor membri în crearea de materiale de tip advertising într-o manieră profesionistă.

Printre evenimentele la care departamentul va avea o contribuţie majoră anul acesta amintim concursul de fotografie (obţinere sponsori, organizare eveniment, organizare expoziţie), respectiv Lan Party (promovare eveniment & obţinere sponsori în colaborare cu Departamentul de Logistică & echipa tehnică).

ÎNVĂȚĂMÂNT

Coordonator Denisa Ionascu denisa.ionascu@lse.org.ro

(+40) 767 56 02 23

Departamentul Învățământ al Ligii Studenților Electronilti reprezintă un liant între Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și studenții săi, ajutând facultatea la organizarea concursurilor profesionale și la menținerea unei bune comunicări cu studenții.

Principalele proiecte de care se ocupă departamentul Învățământ sunt: Concursul de electronică “Tudor Tănăsescu”, Robochallenge, Promovarea facultății în licee, Treasure Hunt, MobilPRO și Internship-uri.

Concursul “Tudor Tănăsescu” este cea mai importantă întrecere profesională pentru studenții facultăților cu profil electronic, de automatică și calculatoare din România.

Robochallenge presupune construirea unor roboţi autonomi, capabili de a executa acţiuni specifice, fără interventie umană, fără control teleghidat și care trebuie să facă față probelor de Line Follower, Sumo, Fotbal și Laser Tag.

Promovarea facultății în licee reprezintă o frumoasă colaborare între cadrele didactice ale facultății și studenții lor astfel încât viitorii absolvenți de liceu să primească toate informațiile necesare cu privire la admiterea la facultatea noastră, dar și cum se vor desfășura anii studenției.

Internship-urile constau în schimburi de experiență între Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și facultăți tehnice din alte orase, precum Iași.

Treasure Hunt este un concurs care pune la încercare abilitățile studenților și nu numai pentru a parcurge cursa pentru cucerirea premiilor.

MobilPRO – Inovare şi Mobilitate este un concurs de idei şi aplicaţii implementate pe o diversitate de terminale mobile cu touchscreen, de la smartphones la tablete, şi pe orice sistem de operare mobil. Competiţia se adresează tuturor studenţilor şi elevilor de liceu pasionaţi de dezvoltarea unor astfel de aplicaţii.

LOGISTICĂ

Coordonator Rares Boboc rares.boboc@lse.org.ro

(+40) 751 46 37 07

Suntem cel mai activ Departament deoarece asigurăm LOGISTICA tuturor evenimentelor organizate de Liga Studenților Electroniști. Divizat in 4 echipe de mici specialiști(Echipa Video, Echipa de Sunet, Echipa de Retelistică și Echipa de Organizare) avem cel mai dinamic și unit colectiv ce are grijă ca toate evenimentele să decurgă perfect.De asemenea, membrii Departamentului, studiind într-o facultate de profil electronic, sunt învățați de cei cu experiență modul de desfășurare al activităților fiecărei echipe în cadrul unor cursuri de specialitate.

Pe langă sprijinul ce îl oferim celorlalte Departamente, Departamentul de Logistică organizează 2 evenimente importante:

 

1.Proiecție de meciuri: în cadrul acestui proiect meciurile de fotbal ale echipei naționale și ale echipelor românești pot fi urmarite alături de noi, într-o mică galerie adunată în jurul unui proiector la parterul căminului LEU A

2.LAN PARTY(Partea Tehnică): În cadrul acestui eveniment, membrii Departamentului de Logistică au posibilitatea să-și etaleze cunoștințele de viitori ingineri ocupându-se de absolut toate detaliile tehnice necesare.

Vă așteptăm la ședințele noastre in fiecare miercuri de la ora 20:30 în sala A02 pentru mai multe detalii.

PR

Coordonator Ioana Iancu ioana.iancu@lse.org.ro

(+40) 731 09 59 50

Departamentul PR (Public Relations) al Ligii Studenților Electroniști este responsabil atât cu imaginea LSE cât și cu promovarea acesteia.

Cu ce ne ocupam?
– obținem sponsorizare pentru diverse evenimente din cadrul LSE
– căutam parteneri pe termen lung
– menținem legatura cu sponsorii
– promovam evenimentele LSE in mediile online (Facebook, site-ul LSE etc)

Ce fel de evenimente avem?
– Targul de produse „Hand-Made Shop for CrEaTTivity” este primul eveniment organizat exclusiv de Departamentul PR. Reunind expozanti din diverse domenii, prima editie a avut un real succes. Bijuterii facute manual, decoratiuni unicat, haine, genti, papioane, magneti de frigider, felicitari si alte produse create manual s-au regasit pe standurile expozantilor. Speram ca acest eveniment sa devina o traditie pentru departamentul nostru.
– Balul Bobocilor Electronisti – cea mai mare si așteptata petrecere a anului universitar
– Robochallenge – concurs de robotica ce aduce în ring roboți autonomi ce se vor duela
– MobilPRO – Primul concurs de inovare și mobilitate destinat elevilor și studentilor //concurs de idei si aplicații implementate pe o diversitate de terminale mobile cu touchscreen, de la smartphones la tablete, și pe orice sistem de operare mobil.

Cu ce ne poți ajuta?
– nu trebuie sa ai deja cunoștințe in domeniul, învațăm împreună!
– ideile tale inovatoare sunt binevenite: noi parteneri, noi strategii sau noi proiecte (petreceri, concursuri etc)
– promovam evenimente ( împreuna suntem atât mai puternici, cât și mai puternici)
– cunoștiințe de limba engleza (când traducem prezentarea evenimentelor pentru sponsorii straini)

De ce sa alegi acest departament?
– Domeniu creativ
– Înveți sa contactezi eventuali sponsori
– Dezvolți strategii de promovare
– Activ în comunitate
– Dezvoltare personala:
-Public speaking
-Time management
-Planificarea obiectivelor

 

Dupa cum ați observat din calendar, colaborarea dintre departamentul nostru și celelalte este foarte stransa, de aceea veți avea ocazia sa interacționați cu toți membrii Ligii!

SPORTIV

Coordonator Delia Ghinet delia.ghinet@lse.org.ro

(+40)755 90 19 53

Departamentul Sportiv al Ligii Studentilor Electronisti se ocupa (dupa cum ii este si numele) de toate activitatile extrascolare cu tenta sportiva din cadrul Facultatii de Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.

Activitatea noastra se axeaza in principal pe:
— Organizarea competitiilor sportive de tip “Cupa Electronicii” (Fotbal, Handbal, Sah, Baschet, Tenis de picior, Table, Skandenberg, Cros)
— Coorganizarea evenimentelor sportive impreuna cu UNSR (Studentiada) si Catedra de Ed. Fizica si Sport UPB (Politehniada)
— Administrarea terenului de sport din campusul Leu (www.sport.lse.org.ro)
– Voluntariat la partidele de fotbal organizate de FRF (Cupa Romaniei la Fotbal, meciurile Nationalei)
– Campania umanitara, “Alearga pentru viata”
– Website dedicat unui stil de viata sanatos, www.aleargapentruviata.ro
— Alte activitati de relaxare, precum Seara baschetului, Seara fotbalului, Sporturi de masa (weekend)

In cadrul tuturor activitatilor pe care le derulam, colaboram cu toate celelalte departamenteLSE, cu domnii profesori ai catedrei de Educatie Fizica si Sport , dar avem ca parteneri si cluburi sportive sau companii precum Sport Arena, Directia pentru Sport si Tineret Bucuresti, Sport Evolution Group

 

 E-mail contact: departamente@lse.org.ro

Contact Us

Contact LSE

  • Mesajul trimis va fi vizibil intregului comitet de conducere al organizatiei. In maximum 24 ore veti primi un raspuns.
 

Validare